fbpx

Our Monza

GALLARANA STREET

Located in the heart of Brianza, on the banks of the Lambro river, the city of Monza looks like a town with an inestimable artistic and cultural heritage, thanks also to the strategic position in which it is located. Being just 15 km from Milan, the atmosphere is truly unique and strongly influenced by Milan, maintaining and guaranteeing a sense of well-being that is difficult to find in another small northern Italian town of this size.

Metropolitana

SUBWAY and TRAIN

MM2 stazione Sesto 1° Maggio: Km 6
Stazione Ferroviaria Monza: km 0
Stazione Ferroviaria Milano Centrale: km 16

Autobus

BUS

Trasporto Pubblico Locale interno
NET per tutti i Comuni della Provincia

Scuole

SCHOOLS

Asili nido
Scuole materne
Scuole elementari
Scuole medie
Scuole superiori
n.2 Facoltà Universitarie (distaccamento Università Bicocca di Milano)

Aeroporti

AIRPORT

Linate km 18
Orio al Serio km 42
Malpensa km 60

Viabilità-50x50

VIABILITIES

Tangenziale Nord: Km 5
A4: km 8
Tangenziale Est: Km 9
Tem: km 18

Centri commerciali

SHOPPING CENTER

Auchan km 0
Rialto km 0
Centro Commerciale Villasanta km 5
Torri Bianche km 9
Carosello km 10

SUPERMARKET

Esselunga
Iper
Unes
Carrefour

The settlement principle and the compositional matrix

 

The project was born with the intention of combining, in a single building, the needs of an aggregate building in line with the typological characteristics of the single-family patio house. The intervention produces a settlement type of simple linearity, generated by the sequence of a series of “L” shaped buildings, placed parallel to the private road. The succession of buildings organizes a diverse series of open spaces, gardens and patios pertaining to individual homes. The different articulation of the front facing the street, volumetrically broken down into two superimposed orders (with the connection to the blind ground), the different retreat of the facade plane of the entrance halls to the ground floor and the openings in correspondence with the stairwells at the first floor, they introduce suggestive chiaroscuro anomalies, aimed at giving shape, rhythm, measure and scanning to housing units. The specific articulation of the building parts gives unity and figurative richness to the simplified online building type. The accommodations extend for two or more sides around a private open space, onto which all the main rooms of the house overlook, while they are shown closed to the outside (with the exception of pedestrian and / or driveways) ensuring levels of privacy and freedom of use of the single family home.

The architectural project

 

The intervention proposes the construction of four independent residential units, without basement, with exclusive access. All housing units are divided into duplexes and reproduce the same distribution scheme. On the ground floor, in addition to the garage and utility rooms (toilet and laundry), there is a living area: entrance, living room, kitchen and dining room; on the first floor instead the sleeping area: three bedrooms, bathroom and master bedroom with walk-in closet and internal private bathroom. Both the sleeping area and the living area open onto the internal patio, creating a continuous correlation between inside and outside. The entire intervention is located within a reserved fenced area where the only access to the residences – pedestrian and driveway – takes place from a small square slightly intro bent towards the road.

The consistency

 

The residential settlement as described above consists of only four real estate units. By carefully reading the plants, it is possible to see how the internal configuration of the rooms follows a rational functional arrangement aimed at enriching and expanding the livability of each accommodation.

The constructive principle

 

The structure of the building, in load-bearing masonry, is made by using formwork blocks in wood-mineralized cement, laid dry on site. The floor against the ground, on ventilated crawl space, made by supplying and laying plastic formwork, is in cement conglomerate. The floors of the intermediate floors of the building are in latero cement, while the roof – insulated and ventilated – has a laminated wood structure. The entire building system is designed to achieve high standards of thermal insulation in order to limit winter and summer energy consumption.

The architectural features of the facade

 

The composition adopts lines and volumes with precise stereometry. The plots of the front and rear facades of the building have very different characteristics – the first one with little windows, the second one very much – chosen in relation to the arrangement of their interiors to make the different actions of living explicit. The materials used are functional to enhance the architectural quality of the project. The choice to define the facades through simple and sober materials, plaster with different finishing glanumetry, painted aluminum, glass and steel, wants to determine a model where the concept of form and material is made explicit. The PVC windows are mounted on thermal insulating monoblocs, designed for the assembly of vertical sliding sunscreens. Inside the large private patios, metal pergolas can be mounted, with motorized adjustable slats, for the management of light and solar radiation. The different materials provided are joined by a color palette in various warm and gray shades tending to white.

initial image
FUCHSIA
SINGLE VILLA BILEVEL
initial image
PLUMERIA
SINGLE VILLA BILEVEL
initial image
PLUMERIA
SINGLE VILLA BILEVEL
initial image
PLUMERIA RUBRA
SINGLE VILLA BILEVEL
Logo-Kioto-300x176

Every home is Kyoto Ready

In order to achieve our vision, the Replas system respects the construction philosophy inspired by the Kyoto Protocol (the first international environmental treaty for the commitment to the reduction of greenhouse gasses responsible for global warming) by contributing to environmental protection and ensuring your home a lasting value over time.